voetbalzone

Familie Enke wil niet dat leven overleden doelman wordt verfilmd

Peter Nusselder27 apr 2010, 11:19
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2010, 11:19
Advertentie

Er zijn plannen om het leven van Robert Enke te verfilmen, maar als het aan de familie van de Duitse doelman ligt komt een dergelijke film er zeker niet. De goalie van Hannover 96 kwam vorig jaar door zelfdoding om het leven en zijn familie wil niet dat zijn levensverhaal in de bioscopen komt. Regisseur Nico Hofmann bracht dit voornemen naar buiten.

/

Samen met weduwe Teresa Enke wilde de filmmaker een reconstructie maken van het leven van de betreurde keeper. De Duits international, die depressief was, pleegde in november 2009 zelfmoord door voor een trein te springen. "De rechttoe-rechtaan benadering van Teresa heeft diepe indruk op mij gemaakt", zei Hofmann maandag in Bild.

"Ze heeft het thema depressiviteit onomwonden aan de kaak gesteld", vond de regisseur. Volgens Jörg Neblung, de manager van de familie Enke, wil de weduwe echter pertinent niet dat de filmplannen doorgang vinden. "Geen denken aan, Teresa is er fel tegen gekant", liet de woordvoerder weinig aan duidelijkheid te wensen over.

Bezig met laden …