voetbalzone

‘Fan krijgt 640 euro per maand voor positieve berichten over clubeigenaar’

Thijs Post23 feb 2016, 15:10
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2016, 15:10
Advertentie

De flamboyante Massimo Cellino werd in februari 2014 eigenaar van Leeds United. De Italiaan is bij lang niet alle fans populair en de club heeft naar verluidt geprobeerd de publieke opinie te veranderen. Supporter Scott Gutteridge laat weten dat hij omgerekend circa 640 euro per maand kreeg om op de sociale media positieve berichten over Cellino te plaatsen.

/

Gutteridge laat in de Engelse media weten dat hij op Facebook een pagina startte met de titel ‘we vertrouwen op Massimo’. Het was zijn taak om de negatieve supporters te overtuigen van de goede kanten van de flamboyante eigenaar. “Ik werd door iemand van Leeds United benaderd omdat ik een achtergrond heb in de IT; ik assisteerde in het oprichten van de groep In Massimo We Trust”, zegt Gutteridge. De fan werd later ‘ontslagen’, omdat hij informatie lekte.

Leeds United heeft inmiddels gereageerd op de berichten. “Er is helemaal niets van waar. Door de hysterie rond Leeds United geloven bepaalde fans helaas niet meer wat de club laat weten”, zo luidt een statement. Andere anonieme bronnen binnen Leeds United laten juist weten dat het wel klopt.

Bezig met laden …