voetbalzone

Fans bestormen veld na bekerzege Aston Villa in West Midlands Derby

Gijs Freriks07 mrt 2015, 19:45
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 19:45
Advertentie

Aston Villa heeft de halve finale van de FA Cup bereikt. Het team van Tim Sherwood won zaterdagavond met 2-0 van streekgenoot West Bromwich Albion en de ontlading was na afloop dan ook groot op Villa Park. Vermoedelijk duizenden supporters bestormden het veld om het succes met elkaar en de spelers te vieren.

Villa won in het seizoen 1956/57 voor het laatst het eerste bekertoernooi van Engeland en lijkt nu weer serieus te mogen dromen van het winnen van een prijs. De wedstrijd had heel anders kunnen lopen als Ideye Brown in de eerste helft wat scherper was geweest, want de Nigeriaan schoot na een goede voorzet van Craig Gardner in kansrijke positie over. Ook Saido Berahino en Chris Brunt waren gevaarlijk namens West Bromwich.

In de tweede helft nam Villa afstand van the Baggies. Fabian Delph schoot de bal van zo’n vijftien meter met zijn linker kiezelhard tegen de touwen en Scott Sinclair bepaalde de eindstand vijf minuten voor tijd op 2-0. Beide partijen eindigden het duel door rode kaarten voor Claudio Yacob en Jack Grealish overigens met tien man.


Bezig met laden …