voetbalzone

‘Fans en media verwachten dat hij kan concurreren met Barcelona en Real’

Gijs Freriks03 apr 2016, 16:10
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2016, 16:10
Advertentie
/

Gary Neville wist slechts 10 van de 28 wedstrijden als trainer van Valencia te winnen en werd woensdag verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten, want de directie besloot hem te vervangen door Pako Ayestáran. Thierry Henry vindt dat Neville wat onrechtvaardig is behandeld.

“Het verwachtingspatroon bij Valencia is abnormaal, want de fans en de media verwachten dat de ploeg concurreert met Barcelona en Real Madrid. We weten echter allemaal dat Valencia op dit moment niet op dat niveau zit. Neville wist dat hij goed voetbal moest spelen en direct succesvol moest zijn, omdat de fans zich anders tegen hem zouden keren”, aldus oud-aanvaller Henry bij Sky Sports.

“Ik vind het moeilijk. Tien zeges en elf nederlagen, dat is niet per se slecht. Het gebeurde alleen in een competitie die hem niet lag. Valencia is een grote club met een groot stadion en een enorme supportersschare, maar het verwachtingspatroon rijmt soms niet met het spelersmateriaal. Vanaf begin af aan was duidelijk dat het een moeilijke operatie voor Neville zou worden.”

Bezig met laden …