Rai VloetImago

Fans Heracles Almelo pakken Rai Vloet aan met vernietigend spandoek

Siep Engelen15 sep 2024, 18:33
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2024, 18:48
Advertentie

Supporters van Heracles Almelo hebben zich zondagmiddag tijdens de wedstrijd van hun club tegen Almere City FC middels een spandoek uitgesproken tegen Rai Vloet. De voormalig voetballer van onder meer Heracles, die vorig jaar werd veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeluk, gaf eerder deze week een uitgebreid interview in het Algemeen Dagblad, maar daar was de harde kern van Heracles het overduidelijk niet mee eens.

Vloet stapte bijna drie jaar geleden, op 14 november 2021, met veel te veel drank op achter het stuur. Op de A4 bij Hoofddorp klapte hij met 193 kilometer per uur - zo wees de boardcomputer later uit - achterop een rijdende auto, waarin de familie Roos zat. De 4-jarige Gio, die op de achterbank zat, overleefde het ongeval niet.

Afgelopen maandag werd de gevangenisstraf van dertig maanden onvoorwaardelijk die Vloet kreeg onherroepelijk. Dat gebeurde op het moment dat het hoger beroep door hemzelf en door het Openbaar Ministerie werd ingetrokken.

Afgelopen week verscheen in het AD een interview met Vloet, waarin hij onder andere zei ‘geen monster’ te zijn. “Ik ben ook mens. Voor anderen misschien niet, maar ik ben het wel. Ik ben een mens die dit ook niet heeft gewild. Maar een onvergeeflijke fout heeft gemaakt”, aldus Vloet.

Vloet keek ook alvast vooruit naar de periode na zijn gevangenisstraf. “Ik zou zeker door willen als profvoetballer", aldus de voormalig sterspeler van Heracles, die schouderophalend reageerde op de vraag of dat gaat lukken. “Daarvoor ben ik afhankelijk van anderen. Iemand moet me die tweede kans geven.”

De achterban van Heracles, de club waarbij Vloet tussen 2020 en 2022 onder contract stond, rolde zondag tijdens de wedstrijd tegen Almere City een spandoek uit om zo hun onvrede te uiten richting het interview dat Vloet gaf.

Op het doek dat zij toonden was de tekst ‘Moordenaar Rai Vloet, zwijgen en zitten is alles wat jij moet!!’ te lezen. Daaronder werd nog een doek getoond met daarop de tekst ‘#tyfushond’.

Heracles AlmeloImago
Bezig met laden …