voetbalzone

Fans houden hart vast na uitspraak Wenger: ‘Hij is wereldklasse, hoor’

Erik van Dam09 jan 2016, 07:27
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 07:27
Advertentie

Arsenal staat zaterdag oog in oog met Sunderland in de derde ronde van de FA Cup. De kans is aanwezig dat trainer Arsène Wenger in die wedstrijd kiest voor David Ospina tussen de palen, om Petr Cech te ontlasten en om ervoor te zorgen dat Ospina ook zijn wedstrijden blijft krijgen. De fans van the Gunners houden waarschijnlijk het hart vast, want de laatste paar duels die Ospina keepte verliepen niet al te positief.

voetbalzone

Ospina kwam dit seizoen driemaal in actie: de stadsderby tegen Tottenham Hotspur in de competitie leverde weliswaar een 1-2 zege op, maar tegen zowel Dinamo Zagreb als Olympiacos maakte de Colombiaanse doelman geen beste indruk en verloor Arsenal. “Toch denk ik dat hij onze keeper van de toekomst kan zijn”, verzekert Wenger. “Petr Cech wordt ook ouder, dus misschien krijgt David meer wedstrijden.”

“Ik vind ook dat David niet fair behandeld is. Als je naar heel 2015 kijkt, negeert iedereen voor het gemak even dat hij zes maanden lang meedeed. Persoonlijk vind ik hem van wereldklasse, hoor. Ik heb Cech niet aangetrokken vanwege de prestaties van Ospina. Petr halen was gewoon een exceptionele kans die voorbijkwam en waarbij het moeilijk was ‘nee’ te zeggen. Ik was niet ongelukkig met Ospina.”

“Sterker nog, ik was zeer blij met hem”, aldus de Franse trainer. “De komst van Cech laten gaan was gewoon fout geweest. Helaas is Ospina wel het slachtoffer geworden van zijn komst. Maar ik heb hem nog steeds erg hoog zitten. Ja, hij heeft die fouten gemaakt. En als je dat doet, en iedereen ziet het, en je krijgt niet veel kansen, dan maakt iedereen jacht op je”, heeft Wenger geleerd.

Bezig met laden …