voetbalzone

Fans in Abu Dhabi fluiten Sergio Ramos continu uit: ‘Dit is onverklaarbaar’

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2018, 06:42
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2018, 06:42
Advertentie

Real Madrid won zaterdag het WK voor clubteams door in de finale met 4-1 van Al Ain te winnen. Tot zaterdag had een club nog nooit driemaal op rij het toernooi gewonnen en zodoende schreef de Koninklijke andermaal geschiedenis. Sergio Ramos speelde een belangrijke rol. Hij voorkwam, bij een doelpuntloze tussenstand, een zeker tegendoelpunt en nam zelf de 3-0 voor zijn rekening.

Het niet verliezen van de concentratie was voor Ramos al een prestatie op zich. De verdediger van Real Madrid werd voortdurend uitgefloten door een deel van de supporters. Vanwege de aanwezigheid van Hussein El Shahat bij Al Ain zaten er veel Egyptische fans op de tribunes en die waren het veelbesproken voorval tussen Ramos en Mohamed Salah in de finale van de Champions League allerminst vergeten.

Na het maken van de 3-0 zette Ramos zijn open hand tegen zijn oor en maande hij de kritische fans ogenschijnlijk tot stilte. “Het gefluit is onverklaarbaar”, reageerde de Spaans international na afloop van de eindstrijd. “De viering? Dat kwam op die manier in mij op. Ik ben van mening dat bepaalde persoonlijkheden in de voetballerij gerespecteerd moeten worden.”

Real Madrid kan zich nu weer volledig gaan richten op LaLiga en de Champions League. Na het vertrek van Cristiano Ronaldo is de Spaanse club niet meer de ploeg die veel opponenten met gemak oprolde. “In alle competities staan we er goed voor”, benadrukte Ramos echter. “Real Madrid kan niet voor dood verklaard worden. Aan het einde van de rit, wanneer de prijzen verdeeld worden, staan we er altijd.”

Bezig met laden …