voetbalzone

Fans Inter niet mee naar Parma

15 mei 2008, 14:22
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2008, 14:22
Advertentie
Mocht Internazionale aankomend weekend bij Parma beslag weten te leggen op de Italiaanse landstitel, dan zal het het feestje moeten vieren zonder de eigen fans. Uit vrees voor ongeregeldheden hebben de autoriteiten van de stad Parma laten weten geen fans van de tegenpartij toe te zullen laten tot Stadio Ennio Tardini.

Eerder werd ook al bekend dat AS Roma, eveneens nog kanshebber op het kampioenschap van de Serie A, het zonder fans zal moeten doen in het uitduel bij Catania. Dit alles is het gevolg van de vele rellen die er de afgelopen jaren zijn ontstaan in Italië tijdens en rondom de zogenaamde risicoduels.

Om dat te voorkomen heeft de Italiaanse voetbalbond een commissie ingesteld, die moet beoordelen in welke mate er sprake is van zo’n risicowedstrijd. Deze liet de beslissing dit maal echter over aan de lokale autoriteiten in Parma en Catania, die beiden een gedecideerd ‘nee’ verkochten aan fans van de tegenpartij.

Aankomende zondag zal de definitieve beslissing vallen in Italië. Internazionale heeft met één punt voorsprong op Roma de beste papieren, maar moet dan wel weten te winnen. Ook de tegenstanders van dienst, Catania en Parma, zijn nog niet uitgevoetbald. De twee clubs strijden nog tegen degradatie.
Bezig met laden …