voetbalzone

Fans krijgen na 6 jaar hun zin: Atlético zet geldverslindend proces in gang

Tom Rofekamp30 jun 2023, 17:59
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 17:59
Advertentie

Atlético Madrid keert per 1 juli 2024 terug naar het oude clublogo. Het merendeel van de clubleden heeft daarvoor gestemd in een bindend referendum. Atlético spreekt op de eigen kanalen van 'een complex, grootschalig en prijzig proces', maar staat desalniettemin faliekant achter zijn besluit. "We moeten dit respecteren."

In 2017 veranderde Atlético plots het clublogo, wat niet in goede aarde viel bij een deel van de fans. Na zes jaar aan protesten werd er afgelopen weekend eindelijk een referendum gehouden. Dat leek aanvankelijk niet-bindend te zijn, maar Atlético bevestigt nu het tegendeel. Los Colchoneros schrijven dat liefst 68.894 van de 77.690 aanwezige clubleden (88,68 procent) terug wilden naar het oude logo, wat gehonoreerd wordt.

Atlético belooft alle nodige stappen te zullen ondernemen om per 1 juli 2024 definitief terug te kunnen keren. "De rood-witte familie heeft de toon gezet wat passie en liefde voor Atléti betekent. Dat deed ze door in groten getale op te komen dagen en geen stennis te schoppen in zo'n belangrijke zaak. Dit feit bevestigt nogmaals de enorme betrokkenheid van onze leden en het bestaan van verschillende sentimenten. Die moeten we respecteren omdat ze allemaal richting een gemeenschappelijk doel werken: Atlético Madrid."

Ook (ex-)spelers én trainer Diego Simeone lieten hun mening over het clublogo al subtiel doorschemeren op sociale media. Onder meer Saúl, Gabi, Juanfran en Raúl García plaatsten al een foto waarop ze poseerden met het oude ontwerp. Dat deed ook Simeone, die tussen 2003 en 2005 de clubkleuren van Atlético als speler verdedigde.

Bezig met laden …