voetbalzone

Fans kritisch op Koeman: ‘Ik vind het een grote vergissing van hem’

Erik van Dam04 jun 2016, 20:47
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2016, 20:47
Advertentie

Het lijkt erop dat Ronald Koeman een dezer dagen de overstap maakt van Southampton naar Everton. Na twee seizoenen in St Mary’s, met een zevende en zesde plaats in de eindrangschikking, staat de Nederlandse manager open voor iets nieuws en lijkt hij op weg naar Liverpool. De fans in Engeland vinden het een aparte stap. Op social media zetten velen van hen vraagtekens bij de beslissing van Koeman.

/

Hoewel de overgang nog niet rond is, lijkt het erop dat Koeman graag wil en dat alleen de clubs nog om tafel moeten om de afkoopsom te bespreken. Op Twitter wordt volop gediscussieerd over de naderende transfer van de trainer en vragen veel fans zich af wat Koeman er eigenlijk echt mee opschiet. “Ik begrijp eerlijk waar niet waarom Koeman naar Everton wil. Is het vanwege de financiële ruggengraat?”, vraagt een supporter zich af.

“Of is het het potentieel van spelers als Romelu Lukaku, John Stones en Ross Barkley?”, voegt hij eraan toe. Een tweede fan vindt dat Koeman eigenlijk niet correct handelt door over te stappen naar Goodison Park. “Hij is wel een beetje tegenstrijdig... nee Mané en Wanyama, jullie mogen niet weg, want we zijn een team in aanbouw. Oh wacht even, Everton wil mij hebben?”, geeft hij verbaasd aan.

/

Enkele supporters begrijpen niet goed wat de winst is die Koeman boekt. “Ik kan haast niet geloven dat Koeman al rond is met Everton. Waarom zou je Southampton nou verlaten voor die club? #degradatiestrijd”, tweet een supportster. Een ander kan zich daar wel in vinden. “Het loopt hartstikke goed bij Southampton met Koeman. Ik vind het een grote vergissing om nu over te stappen naar Everton”, laat hij weten.

Ook de andere kant wordt belicht: die van Everton. The Toffees stuurden Roberto Martínez weg en Farhad Moshiri en de zijnen zien in de 53-jarige Koeman de perfecte opvolger van de Spaanse trainer. “Wat denken de Everton-fans eigenlijk? Dat ze de nieuwe Brian Clough binnenhalen, omdat Koeman erin slaagde Southampton van de achtste naar de zesde plaats te loodsen?”, merkt een fan kritisch op.

Een laatste supporter meent dat het wel een geldkwestie zal zijn. “Het moet haast wel zo zijn dat Everton hem een fikse som geld biedt. Ik vraag me echt af waarom Koeman anders naar hen toe zou gaan. Het slaat nergens op”, moppert hij. Het is de komende dagen afwachten of Southampton en Everton er samen uitkomen en Koeman zijn contract (dat tot 2017) bij the Saints inderdaad inruilt voor een avontuur op Goodison Park.

Bezig met laden …