voetbalzone

Fans Marseille stenigen spelersbus: Grosso gewond aan oog en wedstrijd afgelast

Mart van Mourik29 okt 2023, 19:57
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:27
Advertentie

Trainer Fabio Grosso is zondagavond gewond geraakt na een aanval op de spelersbus van Olympique Lyon. Voor het binnenrijden van het stadion werd het voertuig door Olympique Marseille-fans bekogeld met ‘projectielen’, die de trainer van Lyon verwondden. Grosso moest bij aankomst in het stadion direct naar de eerste hulp. De wedstrijd wordt definitief niet gespeeld, zo meldt de Franse bond.

Grosso was bij het Stade Vélodrome aangekomen met een bebloed gezicht, zo bevestigen diverse Franse media. Op beelden die rondgaan is te zien hoe ruiten van de spelersbus zijn ingegooid. Het lijkt te gaan om stenen, al houden lokale media het vooralsnog op projectielen.

Volgens de berichtgeving van onder meer Footmercato 'explodeerden' verschillende ramen in de bus. Scherven van de ramen zijn in het gezicht van Grosso beland. De oefenmeester werd ondersteund door twee stafleden en direct naar de eerste hulp begeleid.

Tweets by orangevelodrome

Hoewel de spelers van Lyon in shock waren, werd er niet direct geclaimd dat de wedstrijd uitgesteld moest worden. Het besluit is volledig genomen door de Franse bond (LFP), vertelt . Lyon-president John Textor. Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd gespeeld zal worden.

"Een crisisberaad heeft plaatsgevonden en alle belangen zijn gewogen", zo klinkt het statement van de bond. "Vanwege de verwondingen bij stafleden en het standpunt van Olympique Lyon is besloten dat het duel zondagavond niet zal plaatsvinden."

Vooralsnog zijn de daders niet gearresteerd of geïdentificeerd.

Bezig met laden …