Fans 1860 München gooien ijzeren staaf en stoeltjes veld op na degradatie

Robin Bruggeman30 mei 2017, 20:37
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2017, 20:37

1860 München kwam tussen 1994 en 2004 nog uit op het hoogste niveau in Duitsland, maar de tweede club van de hoofdstad van Beieren zal het volgend seizoen met een plek in de 3. Liga moeten doen. Die Löwen dolven dinsdagavond het onderspit tegen SSV Jahn Regensburg en degraderen zodoende uit de 2. Bundesliga.

Na een 1-1 gelijkspel in Regensburg had 1860 voor 62.000 supporters in de Allianz Arena nog alle kans om het vege lijf te redden. De thuisploeg kwam echter al voor de rust op een 0-2 achterstand en slaagde er nooit meer in om die negatieve marge om te buigen. In de slotfase sloeg zelfs de vlam in de pan en de wedstrijd moest in de 82e minuut bijna een kwartier worden stilgelegd.

Supporters gooiden namelijk stoeltjes en zelfs een ijzeren staaf richting de doelman van de tegenstander, waarna de ME en de trainersstaf eraan te pas moest komen om de rust weer te laten keren. 1860 kwam in de slotfase ook niet meer in de buurt van het vijandelijke doel, waardoor Regensburg zijn wonderlijke opmars voortzet. Die Rothosen promoveren voor de tweede keer binnen twee jaar en gaan naar de 2. Bundesliga.