voetbalzone

Fans Premier League protesteren: ‘Voetbal is de sport van het volk’

Gijs Freriks03 okt 2015, 12:50
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2015, 12:50
Advertentie

De goedkoopste wedstrijdkaarten in de Premier League zijn sinds 2011 met vijftien procent gestegen en daarom gaan de supporters van de verenigingen dit weekeinde met spandoeken in protest tegen de dure tickets. Slaven Bilic, manager van West Ham United, begrijpt de onvrede onder de fans.

voetbalzone

“Voetbal is geen elitesport zoals polo of golf. Voetbal is de sport van het volk en het is de meest populaire sport. Het is een sport van de massa. Voetbal zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, je zou met je vrouw en kinderen naar een wedstrijd moeten kunnen. Anderzijds hebben clubs veel geïnvesteerd in nieuwe stadions en willen ze dat geld terugverdienen”, aldus de Kroaat in de Engelse media.

“In mijn ogen zou er daarom een middenweg gevonden moeten worden, want supporters zijn voor deze sport enorm belangrijk. Ze zorgen voor de sfeer in het stadion. Zonder fans is voetbal vrij zinloos”, besluit Bilic. Onderzoek van GoEuro en Onefootball heeft uitgewezen dat er in Engeland gemiddeld 73 euro voor een ticket wordt betaald, terwijl de fans in bijvoorbeeld de Bundesliga met 31 euro veel goedkoper uit zijn.

Bezig met laden …