Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voetbalsupporters reageren unaniem na zien foto's Roemeense kleedkamer na uitschakeling door het Nederlands elftal

Laatste update:

De nationale ploeg van Roemenië kan rekenen op heel wat lof nadat er foto’s zijn verschenen van hoe zij de kleedkamer van de Allianz Arena in München hebben achtergelaten na de uitschakeling op het EK door Nederland (0-3). De selectie van bondscoach Edward Iordanescu heeft ook een dankbrief achtergelaten voor de Duitse gastheren.

Nederland stond met een klinkende overwinning een plek in de kwartfinales voor Roemenië in de weg. Het bereiken van de achtste finales op het EK is het beste resultaat van het land tijdens een eindtoernooi in 24 jaar.

De teleurstelling na de uitschakeling zal dinsdagavond ongetwijfeld groot zijn geweest. Toch liet het Roemeense elftal hun kleedkamer brandschoon achter. Het leverde de ploeg de nodige complimenten op.

'Perfect' en 'stijlvol' zijn veel korte reacties onder foto's van de enorm schone kleedkamer die op social media zijn gepost. "Dit is klasse. Roemenië, jullie hebben een team om echt trots op te zijn", schrijft een ander op X.

Ook had Roemenië een brief geschreven, waarin ze hun dankbaarheid uitten aan de Duitse gastheren voor hun gastvrijheid tijdens het toernooi. "EURO 2024 was voor ieder van ons een van de belangrijkste voetbalervaringen tot nu toe en we zijn blij dat het podium waarop dit plaatsvond het Duitse was”, beginnen de Roemenen hun brief. “Elke wedstrijd, elke emotie, elke ervaring bracht ons samen en liet ons de magie van voetbal voelen.”

"We verlaten Duitsland met de gedachte dat we alles hebben gegeven voor Roemenië en we zijn dankbaar voor alles wat we hier hebben meegemaakt tijdens de weken die we hier hebben doorgebracht. Het was een eer om deel uit te maken van de grote familie van het Europese voetbal. Getekend: Het Roemeense nationale voetbalteam."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Eigenlijk raar dat beschaafdheid tegenwoordig nieuws is. Maar goed, erg netjes van ze.

3 juli 2024 om 23:45
0

Een opgeruimde kleedkamer achterlaten is beschaafd maar dit gaat toch wel wat verder dan beschaafd zijn. Super mooi gebaar, met name de dankbaarheid die in woord en gebaar uitgedrukt wordt… chapeau. Een heel mooi voorbeeld voor eenieder!

4 juli 2024 om 00:38
0

Het is uiteindelijk gewoon PR wetende dat dit in het nieuws komt. Zo bijzonder is het echt niet. Je gaat daar naar toe met een team van 30 - 40 mensen. Hoe moeilijk/bijzonder kan het zijn om met zijn alle de boel een beetje schoon te vegen. Elke amateur team doet dit in Nederland

4 juli 2024 om 00:51
0

Dat je er nog zo'n negatieve draai aan kunt geven is ook bijzonder en nee niet alle amateurteams doen dat. Niet zo uit je nek kletsen.

4 juli 2024 om 05:00
0

Negatieve draai? Ik geef gewoon de feiten aan.

1. Ze maken een kleedkamer schoon. Niet zo heel bijzonder
2. Dit wordt gedaan omdat ze weten wat voor positieve PR het brengt. Geleerd van de Japanners tijdens het afgelopen WK die dit ook deden en vervolgens gingen de foto’s ook viraal

Als je hier van onder de indruk raakt ga je gang. Ik zie het gewoon voor wat het is lol

4 juli 2024 om 07:48
0

“Ik geef gewoon de feiten aan” - dit wordt gedaan omdat ze weten wat voor positieve PR het brengt. Haha, je eigen denkbeeld/mening als feit brengen is wel netjes hoor.

4 juli 2024 om 08:07
0

Nou ja, het is geen spontane actie als je die brief ziet. Die hebben ze niet ter plekke geschreven natuurlijk. Leuke actie, en Linley is te stellig, maar er zal inderdaad wel een bijbedoeling achter gezeten hebben.

4 juli 2024 om 09:56
0

En wat is er mis mee als het voor de PR is gedaan? Kan je me dat uitleggen?

Onder de indruk raken gaat wat ver, maar het is wel zeker een mooi voorbeeld voor hoe het kan/moet. Dat elk amateurteam in Nederland (en daarbuiten) doet is natuurlijk grote onzin en laat zien dat je nooit een kleedkamer van dichtbij hebt gezien. Helaas zien die er zelden uit zoals deze kleedkamer en daar zitten vaak niet meer dan 16 mensen in.

Gewoon goed van de Roemenen en dat ze daarmee aandacht krijgen alleen maar goed, zodat hopelijk andere (amateur) teams volgen.

4 juli 2024 om 10:09
0

Is dat zo ,want het klopt totaal niet dat elk amateur club dit doet je hebt er meer varkens bij dus aub ga nou niet zeggenndat het hoort .
Zelfs bij de Profs doen ze het niet allemaal .
Jong geleerd is oud gedaan het zijn degene met fatsoen die dit doen en daarom ook een applaus waard .
Gewoon top .

4 juli 2024 om 10:16
0

Wat een onzin. Ik heb veel amateur kleedkamers gezien de afgelopen jaren en heb nog nooit zoiets schoons als dit gezien. De meeste teams ruimen het een klein beetje op en dat is het, meestal nog heel veel troep.

4 juli 2024 om 10:21
0

@AjaxNL!

Klopt, echter in zo’n kleedkamer komen natuurlijk in een weekend meerdere teams. Als die halfbakken schoonmaken dan ben je als laatste team natuurlijk aan de beurt.

4 juli 2024 om 12:46
0

"elke amateur team doet dit in Nederland"

Echt niet. Ik heb heel lang kelderklassevoetbal gespeeld en na elke thuiswedstijd was een speler van ons aan de beurt om zowel de eigen kleedkamer als die van de tegenpartij schoon te maken. Was 9 van de 10 keer gewoon een bende.

5 juli 2024 om 16:19
0

@linley

'Geleerd van de Japanners'.

Japan staat er om bekend dat het brandschoon is. Dat komt omdat 'schoonmaken' een onderdeel is van school. Leerlingen maken zelf hun scholen schoon gedurende wat wij 'corfee' zouden noemen. Er staan daar enorme boetes op vervuiling die er niet eens hoeven te zijn, aangezien niemand het doet. Zij worden zo opgevoed, in zijn totaliteit en zijn later als volwassenen dus ook zo.

Dat dit met PR te maken zou hebben is onzin. Dit heeft eerder te maken met onwetendheid naar de Japanse cultuur waar dit onderdeel van de cultuur is.

Daarbij is het ook van Roemenië totaal geen PR. Blijkbaar doen andere landen dit dus niet, dusdanig dat als een land het een keer wel doet, dit opvalt en dit vermeld wordt.

Of je ervan onder in de indruk moet zijn is een tweede, want normaal zou het moeten zijn maar uit iets positiefs een negatieve indruk halen is gewoon iets negatiefs zoeken zonder goede reden.

3 juli 2024 om 23:54
0

Ik host zelf een Airbnb en vraag daarin mijn gasten het oke achter te laten, maar soms word ik toch wel blij wanneer ik thuis kom en het huis er nog schoner uitziet dan hoe ik het zelf aan hen overhandigde. Dat is meer dan nodig is, maar gewoon een ultiem teken van waardering. Net als de brief. Roemenië mag trots zijn op hun EK-prestatie. Lang leek het er op dat de wedstrijd zou eindigen in 1-0. Nederland was sterker, maar Roemenië leek kranig genoeg om de wedstrijd met een minimaal verlies te eindigen. Uiteindelijk verliezen ze de wedstrijd definitief in het laatste kwartier puur op kwaliteit. Daar hoeft Roemenië zich niet voor te schamen. Ik gun hen een nieuwe wereldster en een periode waarin zij wereldwijd de voetbalkijker kunnen laten genieten. Elk middenmoot/subtop land kent wel zo'n fase. Voorheen bijvoorbeeld Denemarken, Tsjechië, Zuid-Korea, België, Zweden, Uruguay en over een langere periode bezien Kroatië. Nu hoop ik op Roemenië, Servië, Mexico en een Afrikaans land.

4 juli 2024 om 08:37
0

Ja precies dit dus. Niet alles heeft een dubbele agenda. Wij hebben tijdens onze afgelopen vakantie weer gebruikgemaakt van verschillende Airbnb's en overal waar we weggingen lieten we het opgeruimd en brandschoon achter. Dat hoeven we niet te doen, we betalen er immers genoeg voor. Voor ons is het de manier om te laten zien dat we het huis en het vertrouwen in ons waarderen. Een positieve review doen we natuurlijk ook, maar daden zeggen meer dan woorden.

4 juli 2024 om 08:02
0

Inderdaad, de vanzelfsprekend heden van vroeger zijn bijna heldendaden geworden.
Kun je zien hoe onze hele maatschappij is veranderd.
Her lijkt hier wel of de schoonmaakster ook in de selectie zat, brandschoon.

Fijn. Netjes. Zo werden de Japanners op het WK ook al geroemd. Fijn dat dit gebeurt, jammer dat dit niet de standaard is

Zelfs een brief geschreven . Volledig voorbereid op de uitschakeling.

Beetje raar dat een kleedkamer schoon achter gelaten al als speciaal gezien wordt. Volgens mij leer je van jongs af aan dat je iets netjes achter laat als je te gast bent.

4 juli 2024 om 07:19
0

Is dat zo? Dan treffen wij thuis de verkeerde clubs. Bij de beesten af hoe kleedkamers worden achter gelaten. En dan heb ik het voornamelijk over jeugdteams waarbij leiders en ouders zich niet laten aanspreken.

4 juli 2024 om 09:50
0

Uit welke omgeving kom je? Hier in groningen/drenthe vooral bij clubs in dorpen wordt het altijd netjes achtergelaten. De stedenteams groningen/assen hebben er bij ons dan weer wat meer moeite mee, ook niet alle overigens

4 juli 2024 om 13:32
0

@kieftenbeld, ik zie hetzelfde beeld! Bij de jeugdteams die ik mocht coachen was de regel: de laatste 2 die klaar zijn met douchen moeten alles aanvegen. 1) je hoeft niet zo lang te wachten, 2) ze maakten na 3 wedstrijden minder rommel, of klopten de modder buiten al uit en 3) na 4 wedstrijden hoefden we als leiders niets meer te zeggen. Klein stukje opvoeding, niets mis mee. Prima aktie van Roemenie, niet meer dan dat. Dat dit als nieuws wordt gebracht, is eigenlijk al te triest voor woorden

4 juli 2024 om 07:38
0

Esmuellert dat leren we inderdaad van jongs af aan. Net zoals we van jongs af aan leren dat heel veel mensen zich niet aan dat soort "regeltjes" houden. Het mag triest zijn, maar je weet best dat dit tegelijkertijd ook heel bijzonder is.

4 juli 2024 om 08:33
0

@esmuellert
Dan kom ik op de zaterdagen op de verkeerde verenigingen. Vooral de oudere jeugdteams zijn verschrikkelijk en laten het alles behalve netjes achter.
Ik hoop dat jij de goede voorbeelden ziet, maar ik denk het niet.

Agh als je met beetje fatsoen wordt opgevoerd is dit je standaard. Wij deden het vroeg als team ook altijd, zowel uit als thuis.

4 juli 2024 om 15:38
0

Helemaal eens, maar het is toch altijd mooi om te zien dat de grote profs ook gewoon die nederigheid en dat fatsoen hebben. Daar heb ik respect voor.

Wel mooi dat in de titel staat ‘voetbalsupporters reageren unaniem’ en dat in de reacties hieronder de voetbalsupporters helemaal niet unaniem reageren

4 juli 2024 om 08:39
0

Voetbalsupporters reageren unaniem dat het netjes is. Maar ze zijn niet unaniem dat dit de standaard is.

Het klinkt heel logisch dat het netjes achtergelaten worden, maar we kennen allemaal wel de voorbeelden van - vooral oudere - jeugdelftallen die de kleedkamers half verbouwen, afval niet opruimen, schoenen binnen uitkloppen etc. Het lijkt zo normaal om het netjes achter te laten, maar dat gebeurt niet.

Dit recente voorbeelden de Japanners zorgen weer voor hoop =).

Credits naar het Roemeense elftal, top! Hopelijk straalt dit ook door naar een gros van de Roemeense supporters die zich volledig belachelijk hebben gemaakt.

Alleen jammer dat de Roemeense fans niet zo waren.

Wel zuur voor Roemenie, had gehoopt dat ze wat verder kwamen (voordat bekend was dat ze tegen Oranje moesten) ook wel een paar leuke spelers!

Dit is absoluut geweldig!
Zo hoort het, maar de realiteit is dat dit respect vaak ver te zoeken is.
Dus chapeau!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren