voetbalzone

'Fans zeiden dat ik maximaal vijf goals zou maken, en moet je nou zien'

Matthijs van Laar13 nov 2015, 11:09
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2015, 11:09
Advertentie

Met negen treffers in twaalf duels behoort Christian Santos zonder twijfel tot de grootste revelaties van de Eredivisie. Na zijn goede jaar in de Jupiler League bestonden er twijfels of de spits van NEC het ook op het hoogste niveau zou kunnen, maar de criticasters zitten vooralsnog zonder munitie. “Mensen twijfelden”, zegt de 27-jarige spits in Voetbal International.

voetbalzone

Santos geeft toe dat hij ook zelf lange tijd getwijfeld heeft aan eigen kunnen. “Toen ik in de eerste vijf wedstrijden niet scoorde, hoorde ik de fans al zeggen: 'Die Santos komt dit seizoen tot vijf goals, maximaal.' Haha, moet je nou zien”, vertelt hij vol trots in het weekblad. “Dit seizoen is het bewijs dat ik het kan.”

De geboren Zuid-Amerikaan, die het grootste gedeelte van zijn jeugd doorbracht in Duitsland, heeft inmiddels ook zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Venezuela. In de hoedanigheid als international scoorde hij tegen Brazilië. Die wedstrijd ging met 3-1 verloren, maar zal voor altijd in het geheugen van Santos gegrift zijn. “Met wie ik shirtjes heb geruild? Niemand. Dat shirt wil ik zelf houden.”

Bezig met laden …