Fantastisch doelpunt Pogba leidt Juventus naar vijftiende driepunter

Daniel Cabot Kerkdijk19 jan 2013, 21:36
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2013, 21:36

Juventus heeft zaterdag goede zaken gedaan. De koploper en regerend landskampioen van Italië wist voor de aftrap van het thuisduel met Udinese al dat concurrent Lazio punten had laten liggen bij Palermo. Het team van Antonio Conte oogde gretig en mede dankzij twee formidabele doelpunten van Paul Pogba boekte de Turijnse club de vijftiende competitiezege van het seizoen. Het verschil tussen Juventus en Lazio bedraagt na zaterdag vijf punten. Napoli kan zondag bij winst op Fiorentina naar de tweede plaats stijgen en weer op drie punten van Juventus komen.

/

Juventus - Udinese 4-0
Het team van Conte startte goed aan de wedstrijd, maar Mirko Vucinic, Sebastian Giovinco en Pogba verzilverden de respectievelijke mogelijkheden niet. Daarna stond doelman Daniele Padelli pogingen van Arturo Vidal en Emanuele Giaccherini in de weg. Juventus drukte door, maar slaagde er maar niet om Udinese op achterstand te zetten. Ook Pogba en Leonardo Bonucci faalden. Op spectaculaire wijze brak Pogba de ban. Met een ziedend en onhoudbaar schot vanaf twintig meter verzorgde de middenvelder de 1-0. Padelli had geen enkele kans op de fantastische inzet: 1-0.

Na rust trok Juventus de wedstrijd definitief naar zich toe. In de 66e minuut liet Pogba opnieuw van zich horen. Wederom vanuit het niets opteerde de middenvelder voor een inzet van afstand en zijn lage schot in de linkerhoek was weer te machtig voor Padelli: 2-0. Luttele minuten later vergrootte Vucinic de voordelige marge van de titelverdediger. De aanvaller schoot uit de draai en zag hoe Padelli er niet in slaagde om zijn inzet te keren: 3-0. Vucinic had ook een aandeel in de 4-0 van Alessandro Matri. De in de rust voor Giovinco ingevallen aanvaller kreeg de bal goed mee van de Montenegrijn en werkte de bal onder Padelli door: 4-0. Juventus kwam één goal te kort voor de grootste competitiezege op Udinese.

Bekijk hier de fantastische 1-0 van Paul Pogba tegen Udinese.

/

Palermo - Lazio 2-2
Door een rake strafschop in de slotfase hield Lazio een punt over aan het uitduel met laagvlieger Palermo. In de tiende minuut nam de outsider voor de scudetto de leiding. Een lange bal van Cristian Ledesma werd door Sergio Floccari beantwoordt met een kopbal over doelman Samir Ujkani: 0-1. Palermo zorgde in 70e en 71e minuut voor de ommekeer. Arevalo Rios en Paulo Dybala profiteerden optimaal van de onzekere verdediging van de bezoekers uit Rome: 1-1 en 2-1. Zes minuten voor tijd wees de arbiter naar de stip toen Floccari door invaller Ezequiel Muñoz tegen de grond werd gewerkt. Hernanes faalde niet oog in oog met Ujkani: 2-2.