voetbalzone

‘Fantastisch, ik verdien veel meer en ga tegen Sneijder en Van Persie spelen’

Robin Bruggeman21 jun 2016, 17:40
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2016, 17:40
Advertentie

Bart van Hintum leek lange tijd op weg te zijn naar Slovan Bratislava, maar die transfer viel op het laatste moment in het water nadat duidelijk werd dat de Slowaken in zee waren gegaan met Lorenzo Burnet. Maandag werd echter duidelijk dat de transfervrije linksback toch zijn zo gewenste avontuur in het buitenland krijgt: hij gaat aan de slag bij het Turkse Gaziantepspor.

/

“Ik ga spelen tegen Wesley Sneijder en Robin van Persie, dat is toch fantastisch”, vertelt hij aan Voetbal International. Het aanbod van de Turkse middenmoter trok hem ook vanwege andere redenen: “Ik ga hier echt vier of vijf keer zoveel verdienen als bij PEC. Bij PEC kon ik leuk leven en was ik gelukkig, maar ik wil straks ook een huisje kunnen kopen. Mijn vriendin is ook nog eens zwanger en ik ben nu 29 jaar, dus het was een ideaal moment om gebruik te maken van mijn transfervrije status.”

Van Hintum kreeg ook berichten van tussenpersonen die hem bij Poolse of Israëlische clubs konden onderbrengen. Een langer verblijf in de Eredivisie behoorde overigens ook tot de mogelijkheden, aangezien NEC, FC Twente en Roda JC Kerkrade ook informeerden naar de diensten van de back. Hier was Van Hintum echter snel uit: “Met alle respect voor die clubs, maar ik ga PEC niet verruilen voor NEC of Roda.”

Bezig met laden …