voetbalzone

Fantastische cijfers in Leicester: ‘Sterke positie om verder vooruit te gaan’

Peter Nusselder03 mrt 2016, 12:07
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 12:07
Advertentie

Nadat Leicester City vorig seizoen pas laat aan degradatie uit de Premier League ontsnapte, staat de ploeg onder leiding van trainer Claudio Ranieri momenteel op de eerste plaats in Engeland en gloort het kampioenschap. Niet alleen in sportief opzicht kunnen the Foxes fantastische cijfers overleggen.

/

Op financieel vlak gaat het Leicester eveneens voor de wind: in het boekjaar dat sloot op 31 mei 2015, was de omzet liefst 135 miljoen euro, blijkt uit de nu gepubliceerde bedrijfsresultaten. Die omzet is dan drie keer zo hoog als de 40 miljoen van het jaar daarvoor. In het afgelopen seizoen was het King Power Stadium ook vrijwel iedere thuiswedstrijd nagenoeg volledig gevuld: 98,5 procent van de plaatsen was bezet.

Algemeen directeur Susan Whelan laat in de Engelse media weten wat de cijfers betekenen voor de Premier League-koploper. “Onze doelen voor de lange termijn zijn succes, stabiliteit en duurzaamheid voor Leicester. Daarin staan de opbrengsten die voetballen op het hoogste niveau zowel op als naast het veld met zich meebrengen centraal. Leicester heeft hierdoor een sterke positie om verder vooruit te gaan”, geeft Whelan aan.

Bezig met laden …