voetbalzone

'Fantastische spits, dit niveau haalde hij vorig seizoen in Nederland niet'

Daniel Cabot Kerkdijk14 nov 2011, 08:05
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2011, 08:05
Advertentie

Reza Ghoochannejhad wordt de laatste dagen gelinkt aan verschillende Belgische topclubs. Benoît Morrenne, voorzitter van Sint-Truiden, beweert echter dat alleen clubs uit het buitenland belangstelling hebben en dat hij de aanvaller het liefst niet ziet vertrekken. "Hem nu laten vertrekken, zou op zijn zachtst gezegd onvoorzichtig zijn", vertelt Morrenne maandag in Het Belang van Limburg.

/

"De kans dat Reza na de wintermercato voor een andere club uitkomt, acht ik kleiner dan tien procent", oordeelt Morrenne. "Dat er interesse is, vind ik ook niet meer dan logisch. Reza is top in België, hij haalt bij ons een heel hoog niveau. Daarvoor moeten wij Guido Brepoels (trainer, red.) dankbaar zijn. Het is omdat hij Reza flink wat kilo's deed vermageren in de voorbereiding, dat het een fantastische spits geworden is. Dit niveau haalde Reza vorig jaar in Nederland niet."

"Reza ligt nog meerdere jaren onder contract bij ons en hij voelt zich hier goed", vervolgt Morrenne. "Het is de bedoeling dat STVV in de toekomst spelers van zijn kaliber op Stayen kan houden. Enkel wanneer we een strategie kunnen uitwerken waar STVV wel bij vaart, is een vertrek bespreekbaar. STVV heeft Reza nodig om het behoud te helpen verzekeren." De 24-jarige ex-speler van Go Ahead Eagles en SC Cambuur maakte in dertien duels negen doelpunten voor de hekkensluiter. Vorig seizoen maakte hij namens Cambuur twaalf treffers.

Bezig met laden …