voetbalzone

Farfán geschorst door Peruviaanse bond

08 dec 2007, 08:36
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2007, 08:36
Advertentie
Jefferson Farfán hoeft voorlopig zijn gezicht niet meer te tonen bij het nationale elftal van Peru. De aanvaller van PSV is, met drie andere internationals, voor een onbekende tijd geschorst vanwege het houden van een feestje in een hotel, daags voor een wedstrijd.

Farfán, één van de sterkhouders van zijn nationale elftal, hield samen met Claudio Pizarro (Chelsea), Andres Mendoza (Metallurg Donetsk) en Santiago Acasiete (Almería) een volgens hun welverdiend feest. Het kwartet had even daarvoor grootmacht Brazilië op een knappe 1-1 gehouden. Echter, drie dagen na het feest stond de wedstrijd tegen Ecuador op het programma, welke kansloos werd verloren (5-1).

"We hebben besloten om alle vier voor een onbepaalde tijd te schorsen," liet Juvenal Silva, hoofd van de tuchtcommissie van de Peruviaanse voetbalbond, weten. "We moeten kordaat optreden en waren het er unaniem over eens dat het viertal een schorsing verdiend."

De nationale voetbalbond van Peru wijst zijn spelers er duidelijk op dat, in de aanloop naar belangrijke interlands, het geven of bezoeken van feesten ten strengste verboden is. Zo acht het bondsbestuur de spelers een 'periode van concentratie' in te lasten. Peru staat momenteel voorlaatste in de strijd om een ticket voor het WK 2010.
Bezig met laden …