voetbalzone

Francesco Farioli wijzigt Ajax inderdaad drastisch voor seizoensopener tegen Heerenveen

Rian Rosendaal11 aug 2024, 15:31
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2024, 16:42
Advertentie

Francesco Farioli wijzigt Ajax zondag tegen sc Heerenveen op maar liefst zes plaatsen. De Italiaanse coach wil diverse spelers blijkbaar rust geven in aanloop naar de return tegen Panathinaikos van donderdag in de derde voorronde van de Europa League. De openingswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 16:45 uur.

Dies Janse maakt zich op voor zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. De van origine centrumverdediger vervangt Jorrel Hato op de linksbackpositie. Youri Baas en Josip Sutalo vormen het hart van de Amsterdamse defensie. Anton Gaaei vervangt Devyne Rensch op de rechterflank. Remko Pasveer staat daarachter onder de lat.

Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson en Sivert Mannsverk vormen het middenveld tegen Heerenveen. Kenneth Taylor, Jordan Henderson en Kian Fitz-Jim, die donderdag tegen Panathinaikos nog vanaf het begin speelden, beginnen op de bank tegen de Friezen.

Chuba Akpom vervangt andermaal de nog niet geheel fitte Brian Brobbey in de punt van de aanval van Ajax. Brobbey neemt derhalve plaats op de bank. Steven Berghuis begint wederom als rechteraanvaller. Aan de linkerkant van de aanval van de thuisclub krijgt Mika Godts de voorkeur boven Carlos Forbs.

Ajax kende een redelijke voorbereiding, alvorens het al vroeg om de knikkers speelde in de tweede voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina. Ajax won tweemaal en ook het eerste duel in de derde voorronde van de Europa League werd gewonnen, waardoor de play-offs binnen handbereik zijn.

Ajax moet het nog wel stellen zonder Steven Bergwijn. De eigenlijke aanvoerder van Ajax raakte op het afgelopen EK geblesseerd en is niet geheel fit teruggekeerd naar Amsterdam. De linksbuiten, die in de belangstelling staat van Leicester City, volgt een individueel traject en moet Heerenveen-thuis nog missen.

Opstelling Ajax:Pasveer; Gaaei, Sutalo, Baas, Janse; Mannsverk, Van den Boomen, Hlynsson; Berghuis, Akpom, Godts

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Hall, Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Brouwers, Van Ee, Olsson; Al-Saed, Karlsbakk, Sebaoui.

Bezig met laden …