Favoriet Frankrijk begint WK Onder-20 met overtuigende overwinning

Daniel Cabot Kerkdijk21 jun 2013, 19:22
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2013, 19:22

Frankrijk is, mede door de afwezigheid van titelhouder Brazilië en Argentinië, met Spanje de topfavoriet voor het winnen van het WK Onder-20 en les Bleus hebben de eerste horde in ieder geval al succesvol genomen. De ploeg van Pierre Mankowski was vrijdagavond in de eerste wedstrijd in Groep A met 3-1 te sterk voor Ghana, de toernooiwinnaar uit 2009. In Groep B deed Zuid-Korea goede zaken door Cuba in het Turkse Kayseri met 1-2 te verslaan.

/

Frankrijk - Ghana 3-1
Frankrijk begon met onder anderen Paul Pogba, Geoffrey Kondogbia en toekomstig Arsenal-aanvaller Yaya Sanogo en had dus veel meer kwaliteit op het veld in het Ali Sam Yen Stadion staan dan de Afrikanen. Toch begon Ghana sterker aan de wedstrijd, maar echt gevaar leverde dat niet op. Frankrijk had na het eerste kwartier de slaap uit en kreeg meer grip op de wedstrijd. Florian Thauvin had de 1-0 kunnen maken, maar hij schoot op aangeven van Pogba naast. Hierdoor bleef het 0-0 bij rust, maar kort na de pauze was het wel raak in Istanbul.

Kondogbia kopte geheel vrijstaand de bal achter doelman Eric-Ofori Antwi en Sanogo maakte er niet veel later 2-0 van. Kondogbia pikte een afvallende bal op en speelde het leer in één keer door naar Sanogo, die van dichtbij door de benen van Antwi het net vond. Tien minuten voor tijd tekende Jean-Christophe Bahebeck met een diagonale knal voor de 3-0. Ebenezer Assifuah-Inkoom bepaalde de eindstand op 3-1. Later op de avond treft de andere favoriet, Spanje, de Verenigde Staten.

Cuba - Zuid Korea 1-2
Het eerste doelpunt van het WK Onder-20 in Turkije viel in Kayseri, waar ook de openingsceremonie werd gehouden. Na zeven minuten kopte Maykel Reyes door een mistastende Zuid-Koreaanse doelman de 1-0 op het scorebord en Cuba was veel sterker dan de Aziatische tegenstander. Toch werd de voorsprong nog volledig weggegeven, want vijf minuten na rust benutte Chang-Hoon Kwon een strafschop voor de gelijkmaker en in de 83e minuut bezorgde Seung-Woo Ryu Zuid-Korea zelfs de volle mep: 1-2. Later op de avond treffen Nigeria en Portugal elkaar in Groep B.