voetbalzone

Favoriet Spanje met veel moeite langs stug verdedigend Rusland

Thijs Post06 jun 2013, 19:54
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2013, 19:54
Advertentie
/

Titelfavoriet Spanje had het op EK Onder-21 niet makkelijk in de eerste wedstrijd. In de ‘groep des doods’ had de Spaanse talentenploeg, met toch flink een aantal grote namen in de basisopstelling, het erg lastig met Rusland. De Russen hielden de linies gesloten, verdedigden dapper en compact en doelman Nikolai Zabolotny keepte een prima wedstrijd. Op een inzet van Álvaro Morata, zeven minuten voor tijd, was hij echter kansloos.

Spanje wordt gezien als een van de grote favorieten voor de eindzege en dat is gezien het spelersmateriaal geen gekke gedachte. Coach Julen Lopetegui had in het offensieve deel van zijn ploeg een plekje ingeruimd voor onder anderen Isco, Thiago Alcántara, Cristian Tello en Iker Muniain. Toch maakten de Spanjaarden in het eerste bedrijf geen indruk tegen de Russen. De torenhoge favoriet had weliswaar meer balbezit, maar verder dan schoten van afstand kwam la Roja niet.

/

De Russische sluitpost Zabolotny stond ook prima te keepen en voor de neutrale toeschouwer was het een teleurstellende eerste helft. Direct na de onderbreking zette Spanje meer druk naar voren en een treffer leek niet lang uit te kunnen blijven. Vooral het toptalent van Málaga, Isco, kreeg het op zijn heupen. Zo legde hij met een heerlijke Ronaldinho-achtige beweging zijn directe tegenstander in de luren, om te zien hoe Rodrigo zijn voorzet niet omzette in een treffer.

Spanje-keeper David de Gea had helemaal niets te doen, maar het ontbrak zijn elftal aan een afmaker. Dat besefte coach Lopetegui ook, die een klein halfuur voor tijd Real Madrid-spits Álvaro Morata het veld inbracht. De eerste inzet van de aanvaller (kopbal) verdween nog over het doel van Zabolotny, zijn tweede poging (laag schot) verdween rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal, maar ook voor Morata gold dat driemaal scheepsrecht is. Alcántara sneed een vrije trap scherp aan en hij verlengde de bal tot in de touwen.

Rusland probeerde in de slotfase wel wat druk naar voren te zetten, maar de ploeg was simpelweg te zwak om daadwerkelijk iets te forceren. De grootste kansen waren zelfs voor Spanje, dat bevrijd leek door de treffer. Morata vergat zichzelf extra te nomineren voor een basisplaats in de volgende wedstrijd door van dichtbij op de paal te volleren. Spanje speelt op 9 juni tegen Duitsland, terwijl Rusland het in de twee wedstrijd opneemt tegen Nederland.

Wat een HÉÉRLIJKE akka van Isco, het grootste talent van Spanje!

Bezig met laden …