voetbalzone

Favre ziet zesde speler geblesseerd afhaken

27 jan 2009, 11:37
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2009, 11:37
Advertentie
De wekenlange winterstop lijkt een ideaal moment om de selectie weer fit te krijgen, maar bij Hertha BSC pakt dat iets anders uit. Middenvelder Fabian Lustenberger is de volgende speler die zich in de ziekenboeg heeft gemeld. De Zwitser voegt zich bij vijf ploeggenoten die de competitieherstart eveneens moeten laten schieten.

Hertha, dat dit seizoen opvallend sterk presteert in de Bundesliga en op een keurige derde plek staat, hervat de competitie aanstaande zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Coach Lucien Favre heeft een behoorlijke puzzel op te lossen voor dit duel. Naast Pal Dardai, Christian Fiedler, Sofian Chahed, Lukasz Piszczek en Lennart Hartmann kan hij nu ook geen beroep doen op Lustenberger.

De 20-jarige Zwitser, die dit seizoen overigens vooral als invaller werd gebruikt door Favre, liep een voetblessure op en zal een kleine twee maanden uit de roulatie zijn. Lustenberger is bezig aan zijn tweede seizoen in Berlijn, nadat Hertha hem anderhalf jaar geleden overnam van het Zwitserse Luzern. Tot dusver speelde hij 38 competitieduels voor zijn Duitse club.
Bezig met laden …