voetbalzone

Fàbregas: 'De plek van 'valse nummer negen' is bezet, voor heel veel jaar'

Daniel Cabot Kerkdijk25 aug 2011, 16:30
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2011, 16:30
Advertentie

Cesc Fàbregas kwam er donderdag opnieuw openlijk voor uit waarom hij deze zomer voor Barcelona heeft getekend. "Ik wil prijzen winnen", benadrukte de middenvelder, die bij Arsenal niet verder kwam dan twee prijzen en met Barcelona na drie dagen al zijn eerste prijs pakte. "Morgen spelen we tegen FC Porto om de Europese Super Cup, dat zijn wedstrijden waar alle voetballers naar uitkijken."

/

Fàbregas speelde afgelopen week in de oefenwedstrijd tegen Napoli (5-0) als een soort 'valse nummer negen'. Na afloop gaf de middenvelder aan dat hij zich in die rol op zijn gemak voelde. "Ik heb nog niet met Josep Guardiola gesproken", benadrukte Fàbregas donderdag. "De plek van 'valse nummer negen' is echter bezet, voor heel veel jaar", doelde de middenvelder op smaakmaker Lionel Messi.

De zomeraanwinst van Barcelona verwacht dat FC Porto een lastige tegenstander zal zijn. "Hun speelstijl verschilt niet veel. Ze spelen graag met de bal in hun voeten, verzorgd voetbal. Ze beschikken over een winnaarsmentaliteit, zijn snel voorin en het wordt gewoon een lastige wedstrijd. Ze hebben vorig seizoen alles gewonnen. Ze kunnen veel pijn doen als je niet geconcentreerd speelt."

Bezig met laden …