Fàbregas en Villa redden Barcelona op bezoek bij Sevilla

Daniel Cabot Kerkdijk29 sep 2012, 23:54
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2012, 23:54

Barcelona heeft zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning op Sevilla behaald. Het team van Tito Vilanova leek op puntenverlies af te stevenen in het Ramón Sánchez Pizjuan, maar na een discutabele rode kaart voor Gary Medel trokken de Catalanen het duel naar zich toe. Sevilla kwam vlak na rust op een 2-0-voorsprong en kon niet voorkomen dat de koploper van de Primera División na zes speeldagen nog altijd de maximale score heeft.

/

Sevilla - Barcelona 2-3
In een uitstekende eerste helft trok Sevilla aan het langste eind. Barcelona startte sterker aan de wedstrijd, had bijna zeventig procent balbezit, maar wist zijn dominantie niet in doelpunten uit te drukken. Het team van Michel dook enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Victor Valdés en kwam na een klein half uur spelen op 1-0. Een schot werd door Javier Mascherano geblokt en kwam uiteindelijk bij Piotr Trochowski terecht. Die twijfelde niet en schoot het leer hard en diagonaal achter Valdés: 1-0. Barcelona zette onmiddellijk druk op de helft van Sevilla en had pech dat Hedwiges Maduro een inzet van Messi onschadelijk maakte.

Richting de rust was Sevilla nog zeer dicht bij een tweede doelpunt. Een inzet van Álvaro Negredo betekende maar net niet de 2-0. De aanvaller haalde vlak na rust zijn gram. Na een foute pass van Sergio Busquets op Lionel Messi werd Negredo door Medel in stelling gebracht en werkte hij de bal over Valdés heen. Barcelona speelde noodgedwongen alles of niets en een van de doellijn gehaalde bal was voorbode van de aansluitingstreffer van Cesc Fàbregas. Het geweldige schot van de middenvelder was onhoudbaar voor Andrés Palop, die 377 minuten op rij ongeslagen was: 2-1.

De wedstrijd in het Ramón Sánchez Pizjuan ging op en neer en kon alle kanten op. Fàbregas zorgde ervoor dat Sevilla in de laatste twintig minuten met tien man verder moest. Hij simuleerde een kopstoot van Medel, die meteen rood kreeg van Mateu Lahoz. Ondanks de overtalsituatie en de inbreng van Thiago Alcántara, David Villa en Cristian Tello leek het team van Vilanova op een nederlaag af te stevenen, maar na voorbereidend werk van Thiago en Messi zorgde Fàbregas vlak voor tijd voor de 2-2. In blessuretijd maakte Villa na een één-twee met Messi zelfs de winnende treffer en bleef Sevilla aangeslagen achter.

/

Málaga - Real Betis 4-0
Met veertien punten uit zes wedstrijden gaat Malaga aardig mee in het spoor van de Barcelona. Betis moest al na tien minuten met een man minder verder, na rood voor Casto. De doelman kreeg rood voor een overtreding op Eliseu en zag hoe vervanger Adrián de strafschop van Joaquin niet kon keren: 1-0. Málaga gebruikte de streekgenoot als speelbal en kwam voor rust nog via Javier Saviola nog op 2-0. Betis is de favoriete tegenstander van el Conejo in de Primera División: zeven treffers. In de tweede helft liep Malaga verder uit door doelpunten van Isco en Antonio Amaya. Die laatste, verdediger van de bezoekers, deed dat in eigen doel.

Valencia - Real Zaragoza 2-0
Een overwinning die het team van Mauricio Pellegrino zonder meer nodig had. Dankzij doelpunten van Sofiane Feghouli en Jonathan Vieira werd pas de tweede driepunter van het seizoen afgedwongen. Briljant was het allemaal niet, maar de bezoekers uit Aragón maakten geen aanspraak op een punt en werden pas enigszins gevaarlijk toen Juan Manuel Aranda het laatste half uur in het veld kwam. Feghouli kreeg na een uur spelen zijn tweede gele kaart, maar los Maños wisten zich geen raad met de overtalsituatie. Glenn Loovens bleef op de bank.