voetbalzone

Fàbregas: 'Zoveel teams in Engeland spelen als Ipswich, net rugby'

Erik van Dam13 jan 2011, 17:14
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2011, 17:14
Advertentie

Cesc Fàbregas had donderdag reden om nog even te mokken over woensdagavond. De aanvoerder van Arsenal ging met 1-0 ten onder bij Ipswich Town in de halve finale van de Carling Cup. Reden voor The Tractor Boys om te jubelen en voor Fàbregas en de zijnen om te treuren. De Spanjaard laakt het spel van de Championship-club. “Ik weet niet of ze de lange bal hanteren of gewoon rugby spelen, maar voor hen werkte het in elk geval.”

/

Arsenal moet in de return vol aan de bak om Ipswich opzij te schuiven en de eindstrijd van de Carling Cup te bereiken. Tamas Priskin maakte twaalf minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd en liet Arsenal zodoende met een kater achter. “In Engeland spelen veel teams op die manier, zo creëren ze kansen”, schampert Fàbregas. “Wij moeten gewoon de bal op de grond zien te krijgen, om vervolgens te voetballen.”

Fàbregas gelooft zeer zeker nog in een ommekeer in het Emirates Stadium. “Het is pas 1-0. We wilden natuurlijk niet verliezen, maar het is geen 3-0 of 4-0”, zegt hij tegen BBC Sport. “We hebben er dus alle vertrouwen in dat we het thuis recht gaan zetten. We waren de betere ploeg, vind ik. Arsenal voetbalde, het andere team niet, ze hadden mazzel met een lange bal. Nu zullen we zien hoe ze het tegen ons zullen doen in het Emirates Stadium.”

Bezig met laden …