voetbalzone

FC Antwerp-coach uit kunstmatige coma gehaald

10 aug 2009, 11:46
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2009, 11:46
Advertentie
Ratko Svilar is aan de iets beterende hand. De hoofdtrainer van FC Antwerp liep afgelopen vrijdag zware brandwonden op bij een barbecue in zijn woning. De behandelende artsen hebben besloten de coach uit zijn kunstmatige coma te halen.

Svilar ligt in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek, waar hij sinds het ongeval wordt behandeld. "De brandwonden zijn intussen onder controle", aldus clubarts Wim Geerts in Het Laatste Nieuws. "Svilars longen worden wel nog nauwlettend opgevolgd, omdat de kans op een longontsteking blijft bestaan."

Volgens een verklaring van de brandweer ontstonden de vlammen in de veranda die grenst aan de keuken. Daar zou een barbecue op gas gestaan hebben. De vlammen sloegen over op de woning, waar vooral het gelijkvloers zware brandschade opliep. Svilar werd met brandwonden aan zijn gezicht, borstkas en rug weggebracht.

Omdat Svilar rook zou hebben ingeademd, werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Als alles voorspoedig verloopt, mag de oefenmeester het brandwondencentrum eind deze week verlaten. Voor die tijd worden de honneurs bij FC Antwerp waargenomen door Colin Andrews, de assistent-trainer bij de Belgische formatie.
Bezig met laden …