Lamine Yamal Barcelona 2024Getty Images

FC Barcelona gaat heel ver om veiligheid van Lamine Yamal te kunnen garanderen

Rian Rosendaal14 sep 2024, 15:25
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2024, 15:33
Advertentie

Lamine Yamal wordt tegenwoordig dag en nacht bewaakt, zo meldt onder meer het Spaanse Relevo zaterdag. FC Barcelona heeft de ingrijpende maatregel genomen nadat Mounir Nasraoui, de vader van de aanvaller, medio augustus werd neergestoken en korte tijd in levensgevaar verkeerde.

Nasraoui had op 14 augustus een woordenwisseling met enkele buurtgenoten. Dat incident leek met een sisser af te lopen, ware het niet dat enkele mannen 's avonds verhaal kwamen halen en Nasraoui neerstaken.

De vader van het veelbesproken wonderkind van Barcelona raakte zwaargewond en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleefde de aanval wel en werkt al enkele weken aan een volledig herstel.

Naar aanleiding van het steekincident heeft Barcelona besloten om Yamal zo goed mogelijk te beveiligen. De Europees kampioen is naar een plaatsje net buiten Barcelona verhuisd en krijgt overal waar hij gaat enkele beveiligers met zich mee.

Yamal en zijn familie hebben de maatregel van Barcelona zonder morren geaccepteerd. Ze begrijpen dat de pas zeventienjarige buitenspeler zeker na het gewonnen EK met Spanje constant in de spotlights staat en dat moet worden voorkomen dat Yamal te maken krijgt met mensen met verkeerde intenties.

Barcelona wil dat de vorig seizoen doorgebroken Yamal zich de komende tijd volledig kan focussen op het voetbal. De Catalanen zijn momenteel in voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Girona van zondagmiddag.

Relevo meldt tevens dat sportief directeur Deco nu al bezig is met een nieuwe contract voor Lamal, dat ingaat als hij in juli 2025 zijn achttiende verjaardag viert. Naar verluidt kan de snelle aanvaller een flinke salarisverhoging tegemoet zien met de nieuwe deal.

Bezig met laden …