FBL-ESP-LIGA-BARCELONAGetty Images

'FC Barcelona wil voor minstens 90 miljoen nieuwe steraanvaller presenteren'

Jan Hoeksema20 aug 2024, 09:41
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2024, 11:28
Advertentie

FC Barcelona wil zich nog altijd versterken met een nieuwe aanvaller en de Catalanen hebben als doel om voor die positie een grote naam te presenteren. Nu Nico Williams onhaalbaar lijkt, schakelt Barça volgens Mundo Deportivo door naar Rafael Leão (25).

De Portugese ster van AC Milan heeft in Italië nog een contract tot medio 2028 en zal geen goedkope optie zijn. Volgens het Spaanse medium ligt de marktwaarde van Leão tussen de negentig en honderd miljoen euro.

Barcelona denkt ondanks de povere financiële situatie een kans te maken op de komst van de linksbuiten. Met name inkomsten uit uitgaande transfers moeten de overstap van Leão mogelijk maken.

Zo werd de Mexicaanse rechtsback Julián Araujo al voor tien miljoen euro verkocht aan AFC Bournemouth. Ook Ilkay Gündogan, Clement Lenglet, Vitor Roque en Mikayil Faye staan op de nominatie om te vertrekken en kunnen het nodige geld in het Catalaanse laatje brengen.

Ook zou een speler van Barcelona de omgekeerde weg kunnen bewandelen om de transfer van Leão te realiseren. Milan zou namelijk wel horen hebben naar het aantrekken van een van het vijftal spelers Raphinha, Andreas Christensen, Iñigo Martínez, Ferran Torres en Alejandro Baldé.

Mocht Barcelona er niet in slagen om tot een akkoord met Milan en Leão te komen, dan schakelt het vermoedelijk door naar Kingsley Coman of Federico Chiesa. De aanvallers van respectievelijk Bayern München en Juventus mogen vertrekken van hun huidige werkgevers en gelden als goedkopere alternatieven.

Vooralsnog presenteerde Barcelona deze zomer één aanwinst. Dani Olmo kwam voor een vast bedrag van 55 miljoen euro over van RB Leipzig. Middels bonussen kan die som met nog eens 7 miljoen euro oplopen.

Wil jij een wedstrijd van FC Barcelona bezoeken? Koop je kaarten in de ticketshop al vanaf 68 euro!

Bezig met laden …