voetbalzone

FC Basel hoopt in Champions League te profiteren van worstelend Bayern

Erik van Dam22 sep 2010, 12:56
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 12:56
Advertentie
/

Bayern München heeft in de beginfase van het seizoen nog moeite om zich te profileren als titelkandidaat. De Duitse titelverdediger verloor in de tweede speelronde van 1.FC Kaiserslautern en bleef tegen Werder Bremen en 1.FC Köln steken op 0-0. Bij FC Basel, dat volgende week in Zwitserland aantreedt tegen Bayern, wil men dan ook profiteren van de huidige situatie.

“Alles is mogelijk”, zegt Basel-trainer Thorsten Fink woensdag op de officiële UEFA-website. De 42-jarige trainer speelde zelf negen seizoenen bij Der Rekordmeister en kent de club dus heel behoorlijk. “We hebben zelf een ervaren team en als Bayern er niet honderd procent voor gaat, kunnen we ze zeker kloppen”, stelt Fink. “Bayern is in Zwitserland erg populair en het is mijn oude club, dus ben ik blij dat ze tegenwoordig weer zo sterk zijn.”

“Vorig seizoen misten ze maar net de eindzege in de Champions League, maar dit seizoen kunnen ze 'm zeker winnen”, denkt de oud-prof. “Ze behoren in ieder geval tot de topfavorieten.” Als Basel over een week de punten in eigen huis weet te houden, betekent dat de eerste zege in de groepsfase. De openingswedstrijd, uit bij CFR Cluj, ging namelijk met 2-1 verloren. Bayern maakte thuis geen fout tegen AS Roma en won met 2-0 dankzij goals van Thomas Müller en Miroslav Klose.

Bezig met laden …