voetbalzone

FC Basel legt harentrekkende captain boete op

11 aug 2009, 08:17
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2009, 08:17
Advertentie
FC Basel heeft haar aanvoerder Franco Costanzo een boete opgelegd omdat hij na afloop van de wedstrijd tegen FC Zürich een ploeggenoot aan de haren trok. De 28-jarige doelman kreeg het na het duel, dat eindigde in een 1-1 remise, aan de stok met verdediger Berg Ferati en trok zijn teammaat daarbij op agressieve wijze aan het haar.

Zelfs aanvaller Eric Hassli van de tegenpartij probeerde de twee nog uit elkaar te halen. De Zwitserse club neemt het voorval hoog op en heeft Costanzo een geldstraf opgelegd van een niet nader bekend gemaakt bedrag. Het geld komt ten goede aan een programma dat fans begeleidt, meldt Basel zelf. De Argentijnse sluitpost blijft wel aanvoerder, maar mogelijk wacht hem nog wel een straf van de Zwitserse bond.

Volgens Basel horen dergelijke vergrijpen niet thuis op een voetbalveld en stelt Costanzo volledig verantwoordelijk voor de situatie. De speler in kwestie heeft reeds zijn excuses gemaakt. "Ik heb me serieus laten gaan. Excuses volstaan eigenlijk niet. Dit zal nooit meer gebeuren", aldus de Zuid-Amerikaan.


Bezig met laden …