voetbalzone

FC Den Bosch-trainer droomt niet van Tweede Kamer: ‘Het is een hobby’

Robin Bruggeman06 sep 2016, 11:50
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2016, 11:50
Advertentie

Wiljan Vloet is al decennia werkzaam in de voetballerij, maar de trainer van FC Den Bosch heeft ook interesses buiten het voetbal. Dinsdagochtend werd bekend dat hij op de voorlopige kandidatenlijst van het CDA staat voor de aankomende Tweede Kamer-verkiezingen. Met een 43e plaats lijkt het niet waarschijnlijk dat hij ook daadwerkelijk verkozen gaat worden en dat vindt Vloet geen probleem.

/

“Ik ben al langer lid van het CDA. Als een hobby, zoals een ander lid is van bijvoorbeeld een natuurvereniging. En als je lid bent van een partij is het ook logisch dat je daar iets voor doet”, vertelt hij aan het Brabants Dagblad. Vloet was al eerder actief voor het CDA, maar hij besloot zijn lidmaatschap zo’n vijftien jaar geleden op te zeggen. Twee jaar geleden meldde hij zich weer aan bij de christendemocraten: “Ik kwam toen terug van mijn periode als trainer bij Niki Volos in Griekenland en ging buiten het voetbal werken. Voor het CDA ben ik toen wat mee gaan praten over sport en politiek.”

Vloet geeft echter voorrang aan zijn werk in de voetballerij, aangezien hij daar zijn geld mee verdient. Hij heeft dan ook geen ambities om daadwerkelijk het parlement in te gaan: “Dan was ik niet op plek 43 gaan staan.”

Bezig met laden …