voetbalzone

FC Dordrecht geeft niet op: ''Bijna onmogelijk' anders dan 'onmogelijk''

Bart Kruyt03 apr 2015, 15:13
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2015, 15:13
Advertentie

FC Dordrecht staat al maandenlang onderaan in de Eredivisie en lijkt na een seizoen op het hoogste niveau weer terug te keren naar de Jupiler League. Bij de Schapenkoppen heeft men de handdoek echter nog niet in de ring gegooid: "Degradatie ontlopen gaat een moeilijk verhaal worden, maar ‘bijna onmogelijk’ is wat anders dan 'onmogelijk'", weet Jan Everse.

voetbalzone

Dordrecht heeft momenteel acht punten minder dan Go Ahead Eagles en ontvangt zaterdag Heracles Almelo, dat ook nog tegen degradatie strijdt. "We hebben genoeg kwaliteit om deze wedstrijd te winnen, en één overwinning kan veel doen met een team", zegt Everse op de website van de hekkensluiter van de Eredivisie. "De druk op Heracles zal groter zijn dan bij ons. Zij willen hoe dan ook de nacompetitie ontlopen, want degradatie zou een ramp zijn in Almelo. De buitenwereld heeft ons al afgeschreven, dus kunnen wij vrijuit voetballen."

Heracles neemt 400 uitsupporters mee naar Dordrecht. "Dat geeft ons een goed gevoel", zegt John Stegeman op de website van de Tukkers. "FC Dordrecht wil altijd voetballen, het is geen ploeg die zich ingraaft. Zij vechten voor de laatste kans en zullen er dus vol op vliegen", voorspelt de coach. Heracles staat momenteel vijftiende, maar heeft evenveel punten als nummer zestien NAC Breda.

Bezig met laden …