voetbalzone

FC Dordrecht grijpt in: 'Je gaat je eigen club niet belachelijk maken'

Bart Kruyt11 nov 2014, 09:38
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2014, 09:38
Advertentie

Het Twitter-account van FC Dordrecht is bijzonder populair bij de voetballiefhebbers in Nederland. De Schapenkoppen brachten dit seizoen verschillende hilarische tweets de wereld in, maar de beheerders achter het account zijn op de vingers getikt door de clubleiding. "Je gaat je eigen club niet belachelijk maken", stelt technisch directeur Marco Boogers.

voetbalzone

Toen Heracles Almelo Dordrecht inhaalde op de ranglijst, en de promovendus dus op de laatste plaats terecht kwam, verscheen er een foto van een rode lantaarn op het Twitter-account, met daarbij een grappige tekst. Boogers kan er niet om lachen. "Ik hou ook van humor", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik heb ook zelfspot. Maar we zijn in de Eredivisie enorm aan het knokken en het is een hell of a job. Met onze begroting is het bijna niet te doen om in de Eredivisie te blijven."

Voortaan worden alle mogelijke grappen op het Twitter-account eerst goedgekeurd door communicatieadviseur Ester Bal, voorheen perschef van Vitesse. "Ik wil niemand elimineren", benadrukt Boogers. "En de humor blijft erin. Ester Bal heeft ook humor." Dordrecht speelt na de interlandperiode uit tegen Feyenoord.

Bezig met laden …