FC Dordrecht herstelt achterstand en loopt toch nog puntje uit

Bart Kruyt01 dec 2013, 15:24
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2013, 15:24

FC Dordrecht is een punt uitgelopen op Sparta Rotterdam en staat nu acht punten los op de koppositie van de Jupiler League. De ploeg van Harry van den Ham kwam op bezoek bij FC Volendam met 2-0 achter en leek op weg naar een nederlaag, maar toonde veerkracht en pakte zo toch nog een punt: 2-2. Dordrecht profiteerde zodoende maar half van de nederlaag die Sparta zaterdag leed bij Jong FC Twente en eindigde net als tegenstander Volendam met tien man op het veld.

/

In de eerste helft deden Volendam en Dordrecht niet veel voor elkaar onder en beide ploegen kregen mogelijkheden, maar wisten de score niet in beweging te brengen. Dat gebeurde pas in de tweede helft, waarin Dordrecht meer in balbezit was. De bezoekers kregen ook de beste kansen, waarbij de grootste voor Erixon Danso was: hij miste voor een open doel. Dat bleek een dure misser te zijn, want even later kwam Volendam op voorsprong via Tom Overtoom.

Het doelpunt van Volendam kwam enigszins uit de lucht vallen en was moeilijk verdiend te noemen, maar de thuisploeg kwam zelfs op 2-0, toen Ludcinio Marengo geklungel in de Dordrecht-defensie afstrafte. Niet lang daarna bracht Danso de spanning terug met de aansluitingstreffer, maar verder leek Dordrecht niet te kunnen komen. Volendam kreeg namelijk een penalty, maar Warner Hahn (die naar verluidt maandag bij Feyenoord gaat tekenen) keerde de inzet van Overtoom.

Deze strafschop was veroorzaakt door een handsbal van Jeffrey Fortes, die zijn overtreding bestraft zag worden met een rode kaart. Volendam leek daardoor op rozen te zitten, maar kon niet lang profiteren van de overtalsituatie, want kort na de uitsluiting van Fortes en de gemiste penalty kwam ook de thuisploeg met tien man te staan, omdat Henny Schilder zijn tweede gele kaart kreeg. Dordrecht gaf nog wat extra gas en werd beloond met de 2-2 van Paul Gladon.