FC Dordrecht sluit weekend af als koploper na remise in Volendam

Matthijs van Laar11 aug 2013, 16:28
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2013, 16:28

FC Dordrecht mag zich na twee speelronden alleen koploper van de Jupiler League noemen. FC Volendam, de enige overgebleven ploeg zonder puntverlies in het eerste duel, kwam zondagmiddag in eigen huis namelijk niet voorbij Sparta Rotterdam: 1-1. De doelpunten aan De Dijk kwamen op naam van Johan Voskamp en Robert Mühren.

Sparta nam na een kwartier spelen de leiding en deed dat ietwat tegen de verhouding in. De eerste kans was voor Volendam, maar Damiën Menzo raakte de lat. Bij de eerste de beste serieuze poging van de bezoekers uit Rotterdam was het vervolgens meteen raak. De 0-1 van Voskamp bleef echter niet lang op het scorebord staan; nauwelijks een kwartier later tekende Mühren alweer voor de gelijkmaker.

Opnieuw Voskamp had op slag van rust de kans om Sparta andermaal aan een voorsprong te helpen, maar dit keer stond zijn vizier niet op scherp. Ook na rust kregen de bezoekers, die zichtbaar beter uit de kleedkamer kwamen, nog enkele goede mogelijkheden. Met name Jaime Bruinier mocht het zich aanrekenen dat zijn ploeg niet opnieuw de leiding nam. In de slotfase was er een hoofdrol weggelegd voor Khalid Sinouh. De doelman van de gasten hield achtereenvolgens Tom Overtoom en Menzo van het scoren af en bezorgde zijn ploeg daarmee een verdiend punt.