voetbalzone

FC Dordrecht wacht af: ‘Wij hadden eenzelfde soort situatie met Touré’

Daniel Cabot Kerkdijk11 feb 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2015, 06:30
Advertentie

De KNVB is een onderzoek gestart naar Milos Zukanovic. De aanvaller van NAC Breda heeft drie Eredivisie-duels gespeeld zonder tewerkstellingsvergunning. Dat kan resulteren in een officiële berisping, maar in het ergste geval ook mindering in punten. Dat zou een hard gelag zijn voor het toch al kwakkelende bolwerk uit Breda. FC Dordrecht volgt de zaak met veel interesse.

voetbalzone

FC Dordrecht staat op de laatste plaats in de Eredivisie, met drie punten minder dan NAC. Puntenaftrek voor NAC zou aan de Krommedijk met gejuich worden ontvangen. “Wij zijn geen partij, maar het is een interessante zaak omdat het hier om de handhaving van regels gaat,'' zegt technisch directeur Marco Boogers in het Algemeen Dagblad. De sportbestuurder wijst erop dat een club verantwoordelijk is voor zijn daden, ook op dit gebied.

“Wij hadden eenzelfde soort situatie destijds met Ibrahima Touré, die pas mocht spelen toen hij een verblijfsvergunning had.” Boogers gaat ervan uit dat de KNVB op een gedegen wijze onderzoek doet. Er zijn immers voldoende voorbeelden van stevige straffen. Zo werd PSV acht jaar geleden uit de KNVB Beker genomen toen men de geschorste Manuel Da Costa liet spelen. Amateurclub Barendrecht kreeg jaren geleden tien, en naderhand zes punten, in mindering in de topklasse vanwege het opstellen van een ongerechtigde voetballer.

Bezig met laden …