voetbalzone

FC Dordrecht wil publiek vermaken: ‘Vertellen hoe het zit, niet liegen’

Gijs Freriks04 aug 2014, 19:35
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2014, 19:35
Advertentie

FC Dordrecht hoopt komend seizoen uit te groeien tot de attractie van de Eredivisie. De Schapenkoppen waren in de play-offs te sterk voor Sparta Rotterdam en keerden daarmee na twintig jaar terug op het hoogste niveau. Technisch directeur Marco Boogers wil aanvallend voetbal zien aan de Krommedijk.

voetbalzone

“Het spel is het belangrijkste, dat is de enige manier om ons te handhaven. Wij spelen aanvallend voetbal, met drie spitsen”, legt de sportbestuurder uit aan de NOS. Dordrecht moet het echter zien te rooien met minimale middelen, want het spelersbudget bedraagt slechts een half miljoen euro en de begroting is gegroeid naar nog geen vier miljoen.

Boogers haalt er zijn schouders over op, want plezier is het belangrijkste: “Iedereen die hier werkt en speelt moet je het goede gevoel geven. Heel veel mensen binnen deze club werken hier al tientallen jaren. Je moet gewoon vertellen hoe het zit, niet liegen. Je moet de dingen niet groter of kleiner maken dan ze zijn. Dit is het, dat krijg je.”

Dordrecht versterkte zich deze zomer al met Filip Kurto, Joris van Overeem, Rick ten Voorde, Virgil Deen, Mart Lieder, William Troost-Ekong, Giovanni Korte, Mohamed Hamdaoui, Sem de Wit en Robin Gosens. Laatstgenoemde, een negentienjarige Duitse middenvelder, Troost-Ekong en Korte speelden al op huurbasis voor Dordrecht.

Bezig met laden …