FC Eindhoven dankzij uitblinkende Achenteh naar eerste plek

Bart Kruyt06 sep 2010, 22:45
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2010, 22:45

FC Eindhoven mag zich na maandagavond de trotse koploper van de Jupiler League noemen. De ploeg van Ernest Faber zit na vier speelronden nog zonder nederlaag en won maandag met 0-3 bij AGOVV Apeldoorn, waardoor het FC Zwolle passeerde op de ranglijst. Grote man bij Eindhoven was Rochdi Achenteh, die een assist, een wonderschoon doelpunt en een voorbereidende actie bij het slotakkoord voor zijn rekening nam.

De Marokkaan gaf eerst Jeffrey Vlug de gelegenheid om de score te openen. Achenteh werd na elf minuten spelen de diepte in gestuurd en bewaarde het overzicht, waarna hij de bal bij de tweede paal neerlegde en Vlug kon binnenschieten. Kort voor rust verdubbelde hij zelf op magistrale wijze de marge: Achenteh pikte de bal op rond de middellijn, spurtte in één rechte lijn naar het vijandelijke doel en scoorde met een subtiel lobje.

Eindhoven bleef ook na rust de bovenliggende partij en gaf een kwartier voor tijd de nekslag aan AGOVV, dat Achenteh opnieuw een hoofdrol zag vervullen. De linkervleugelspeler stuurde Patrick Nkoyi-Kiabu weg en die gaf Rako Vansimpsen een niet te missen kans. AGOVV eindigde de wedstrijd nog met tien man, omdat Angelo Martha in de slotfase nog een directe rode kaart kreeg na een vervelende tackle.