voetbalzone

FC Eindhoven deed zelf al intern onderzoek naar 'belchinezen'

Daniel Cabot Kerkdijk08 dec 2009, 07:42
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2009, 07:42
Advertentie

FC Eindhoven heeft eerder dit jaar een intern onderzoek uitgevoerd naar de opvallende aanwezigheid van Aziaten op de tribunes. De eerstedivisionist heeft een rapport daarvan doorgestuurd naar de politie, die volgens de Brabantse club geen directe aanleiding zag om verdere stappen te ondernemen.

"Want het is nu eenmaal niet strafbaar om vanuit het stadion veelvuldig te bellen", vertelt algemeen directeur Edwin Huybers desgevraagd in het Eindhovens Dagblad. Maandag werd bekend dat wedstrijden van Eindhoven door de KNVB nader worden onderzocht in verband met mogelijke gokpraktijken.

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, liet onlangs al weten dat twee duels in de Jupiler League onder de loep zouden worden genomen. Huybers beaamt dat er met name vorig seizoen regelmatig Aziaten op de tribunes zaten bij thuisduels. "Zij zaten continu wedstrijdgegevens door te bellen. Dat viel ons op, waarna we zelf hebben uitgezocht wie het waren en wat ze precies deden."

"Dat hebben we op papier gesteld en aan de politie overgedragen. Maar die zegt: wij doen hier niets mee, want het is niet strafbaar om gegevens van een wedstrijd te communiceren." Huybers benadrukt dat hij 'geen enkel signaal heeft dat de club of personen binnen de club betrokken zijn bij wat voor illegale praktijken dan ook'.

Bezig met laden …