voetbalzone

FC Eindhoven gaat afscheid nemen van flink aantal spelers

Robert Smid20 apr 2010, 12:59
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2010, 12:59
Advertentie

De bezem gaat de aankomende weken door de selectie van FC Eindhoven. De Brabanders willen de kosten terugdringen en gaat een flink aantal spelers van de hand doen, waardoor er meer ruimte is. Zo neemt FC Eindhoven zeker afscheid van Jean Black en Maros Ferenc, wiens contracten niet worden verlengd.

Naast het duo zou volgens het Eindhovens Dagblad de club ook afscheid kunnen nemen van Prince Asuboteng en Tim Nelemans. Van beide spelers is de optie in het contract niet gelicht. Toch denkt FC Eindhoven er nog over na om het tweetal te behouden. Met Asuboteng wordt deze zomer gepraat, terwijl de besprekingen met Nelemans nu bezig zijn. Nelemans moet genoegen nemen met een verlaagd contract.

Verder lijkt Bart van den Eede ook te gaan vertrekken uit Eindhoven. De Belgische aanvaller gaat binnenkort met de club om de tafel zitten om te praten over zijn toekomst. Ook wil FC Eindhoven het aantal amateurspelers terugdringen naar zes. De huidige amateurspelers komen de aankomende weken op gesprek om te bekijken of zij in aanmerking komen voor een langer verblijf bij de Brabanders.

Op het gebied van de technische staf lijkt FC Eindhoven een versterking te hebben gevonden voor de aankomende tijd. Mart van Duren is momenteel in onderhandeling met de Jupiler League-formatie over een contract voor de duur van drie jaar. Van Duren, momenteel werkzaam bij de jeugd van PSV, komt in aanmerking voor de vacature van assistent-trainer. Hij volgt daarmee Mark van Sonsbeek op, die na dit seizoen vertrekt.

Bezig met laden …