voetbalzone

FC Eindhoven geeft voor 1 juni duidelijkheid

02 apr 2008, 12:16
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2008, 12:16
Advertentie
Vóór 1 juni moet duidelijk zijn of FC Eindhoven begint aan een nieuw seizoen in het betaald voetbal. Die deadline heeft het bestuur van de Eindhovense club zichzelf gesteld, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

"Als we binnen acht weken geen substantieel bedrag bij elkaar hebben, voldoende om structureel iets neer te zetten, dan wordt het een héél, héél moeilijk verhaal", zegt voorzitter Ed Creemers in het Brabantse medium. Het bestuurslid sprak dinsdag met directeur betaald voetbal Henk Kesler en manager stafdiensten van de KNVB Ron Francis over de toekomst van de club.

De KNVB heeft FC Eindhoven schriftelijk verzocht vrijwillig af te zien van de status van profclub. De bond is van mening dat de Brabantse club zou moeten afvallen in het kader van de voorgestelde inkrimping van de Jupiler League. "Die onvrede over de wijze van communiceren hebben we met Kesler besproken. Hij kon de boosheid begrijpen", vertelt Creemers. "Het was een heel open gesprek."

"De KNVB maakt zich zorgen over onze financiële situatie. Dat doen wij ook", geeft de preses toe. "Voor 1 november moeten we uit categorie één (waarbij de club onder toezicht staat) zijn. Kesler heeft niet gezegd dat anders de licentie wordt ingetrokken, maar de bond is wel gerechtigd om dat te doen. Maar die datum is eigenlijk niet belangrijk, want zoals gezegd willen wij in de komende twee maanden al zekerheid hebben."

De in 1909 opgerichte eerstedivisionist lijdt al jaren een marginaal bestaan. De sportieve hoogtepunten werden in een vér verleden gerealiseerd: de bekerwinst in 1937 en de landstitel in 1954.
Bezig met laden …