voetbalzone

FC Eindhoven heeft debuterend hoofdtrainer De Jong definitief binnen

Erik van Dam01 jun 2013, 17:41
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 17:41
Advertentie
/

Jean-Paul de Jong is de nieuwe trainer van FC Eindhoven. De 42-jarige oud-middenvelder was tot voor kort coach van Jong FC Utrecht, maar besloot daar te stoppen. De Jong wilde zich richten op een baan als assistent- of hoofdtrainer in het betaald voetbal en daar is hij nu in geslaagd.

De Jong heeft zaterdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract met de club uit de lichtstad. De oud-prof kwam van 1993 tot 2007 uit voor FC Utrecht en volgt Pascal Maas op, die als interim-trainer fungeerde in Eindhoven nadat John Lammers in het najaar op straat werd gezet.

De Jong was niet de eerste keus van FC Eindhoven, dat afgelopen seizoen als laatste eindigde in de Jupiler League. Alfons Arts liet weten de baan niet te willen en ook Henk Fräser zag te weinig perspectief. Voor De Jong gold dat niet: hij staat de komende twee seizoenen voor de groep.

"Jean-Paul is een ambitieuze en talentvolle trainer met veel kwaliteiten”, aldus algemeen directeur Hans Smulders. “Een trainer die de voetbalvisie van FC Eindhoven verdere impulsen gaat geven met veel aandacht voor individuele ontwikkeling van het talent van spelers. Met als doel uiteraard om gezamenlijk successen aan de Aalsterweg te behalen."

Bezig met laden …