voetbalzone

FC Eindhoven jaagt op periodetitel: 'We gaan als een speer'

Bart Kruyt10 feb 2010, 08:49
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2010, 08:49
Advertentie

Nog niet zo lang geleden was de proflicentie van FC Eindhoven in gevaar, maar nu mag de club dromen van promotie. De ploeg van Jan Poortvliet presteert uitstekend in de derde periode en kan de periodetitel al ruiken. “We gaan als een speer”, jubelde Ed Creemers, die onlangs terugtrad als voorzitter.

Eindhoven won maandag overtuigend van FC Dordrecht (0-3) en ziet de kansen op nacompetitie toenemen. “Dit is prachtig”, zei Creemers in het Eindhovens Dagblad. “Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat we in een flow zouden komen. Dat we winnen met goed voetbal vind ik nog het mooiste. Het is lang geleden dat we zoiets hebben meegemaakt.”

Middenvelder Jens van Son kan zijn lol niet op. "In de bus van Dordrecht naar huis was het echt een feest”, zei hij. “De stemming is optimaal, hier doe je het voor. Bij FC Eindhoven maak je dit normaal gesproken niet mee, dan is dit nu extra mooi. Ik merk ook dat het buiten de club leeft. Mensen spreken je nu aan op de goede resultaten in plaats van dat ze zeggen dat het toch maar een klein clubje is dat onderaan staat.”

“De trainer zegt ook altijd dat we tegen dat negatieve beeld moeten strijden”, vervolgde Van Son. “Het is mooi dat dat lukt en mensen waardering krijgen voor FC Eindhoven. Nu willen we natuurlijk die titel. Het is jammer dat we die vrijdag nog niet kunnen pakken, dan hadden we met zijn allen een heel mooie carnaval kunnen vieren."

Bezig met laden …