voetbalzone

FC Eindhoven krijgt op amateurbasis beschikking over ex-international

Peter Nusselder09 jun 2011, 15:09
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2011, 15:09
Advertentie

Theo Lucius wordt komend seizoen 35, maar van stoppen wil de drievoudig Oranje-international nog niets weten. De routinier verruilt FC Den Bosch voor FC Eindhoven, waar hij op amateurbasis aan de slag gaat. De trainer van de Eerstedivisionist is een oude bekende van de middenvelder.

/

Coach Ernest Faber speelden samen voor PSV en werden in die tijd zelfs vrienden. De beginnend oefenmeester haalde zijn voormalig ploeggenoot over om naar zijn club te komen. “Ernest Faber, de trainer van Eindhoven, is een goede vriend van me”, vertelt Lucius aan het Brabants Dagblad. “We hebben samengespeeld bij PSV. Hij vroeg me of ik bij Eindhoven wilde komen voetballen.”

Lucius gaat bij de ploeg uit de Jupiler League als amateur spelen, maar dient zich eerst te richten op zijn herstel. De ervaren voetballer moet namelijk eerst nog revalideren van de liesblessure waarmee hij al enige tijd kampt. Lucius kwam afgelopen jaargang nog tijdens 24 competitieduels in actie voor Den Bosch, maar kon het niet eens worden over zijn rol voor komend seizoen.

Bezig met laden …