voetbalzone

FC Eindhoven maakt seizoen af met oudgediende Van den Eede

Robert Smid13 jan 2010, 10:49
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2010, 10:49
Advertentie

FC Eindhoven heeft Bart van den Eede met onmiddelijke ingang aangetrokken. De Belg moet in Noord-Brabant de aanvalslinie van de Jupiler League-formatie van de nodige ervaring en doelpunten voorzien. De aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van tweedeklasser FCV Dender.

Van den Eede (32) is geen onbekende voor Jan Poortvliet, de huidige oefenmeester van FC Eindhoven. De spits speelde eerder al voor de trainer, toen zij samen onder contract stonden bij FC Den Bosch. Omdat hij bij FCV Dender niet genoeg aan spelen toekwam, besloot Poortvliet de Belg voor de rest van het seizoen aan zijn selectie toe te voegen.

“Bart is heel gedreven en gemotiveerd”, aldus Edwin Huybers, directeur bij FC Eindhoven, tegenover het Eindhovens Dagblad. “Bij Dender kon hij zijn draai niet vinden, terwijl hij weer graag in Nederland wilde voetballen. Met zijn speltype en persoonlijkheid kan hij een belangrijke versterking zijn, zowel op het veld als daarbuiten.”

Van den Eede is geen onbekende binnen het Nederlandse voetbal. Eerder speelde de fysiek sterke spits voor FC Den Bosch, NAC Breda, Willem II en NEC. De Belg is volgens FC Eindhoven gewoon fit en kan hierdoor snel aansluiten bij de huidige selectie. De club heeft tevens een optie tot koop bedongen op de aanvaller.

Bezig met laden …