FC Eindhoven overnacht op tweede plaats na vijf magische minuten

Daniel Cabot Kerkdijk07 mrt 2015, 17:21
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 17:21

FC Eindhoven heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week tegen De Graafschap. De ploeg van Jean-Paul de Jong was zaterdag met 3-1 te sterk voor nummer vier FC Volendam, waardoor de tweede club uit Eindhoven op de tweede plaats in de Jupiler League overnacht. Roda JC Kerkrade, dat twee punten minder heeft, komt zondag in actie tegen De Graafschap.

De bezoekers uit Noord-Holland gingen met een minimale voorsprong de rust in. De ploeg van Hans de Koning sloeg toe in de 35e minuut: Kevin Brands schoot prachtig raak na voorbereidend werk van Brandley Kuwas. FC Eindhoven leek wat van slag na de 0-1 en had geluk dat Guyon Philips niet kon afronden na een goede aanval via Tom Overtoom en Ludcinio Marengo. In de extra tijd kwam FC Volendam echter goed weg. Een kopbal van Tom Boere werd van de lijn gehaald, waarna de rebound van Joey Sleegers tegen het aluminium ging.

Na de onderbreking zorgde FC Eindhoven voor de ommekeer. Daar had de thuisploeg slechts vijf minuten voor nodig. Een hoekschop van Maxime Gunst werd in de 52e minuut door Norichio Nieveld tegen de touwen gewerkt: 1-1. Twee minuten later was het weer raak. Tibeau Swinnen schoof de bal na een combinatie onder Theo Zwarthoed door: 2-1. Boere verscheen eveneens op het scorebord. Hij kreeg de bal aangespeeld door Swinnen, draaide goed weg en trof doel: 3-1.