voetbalzone

FC Eindhoven overtuigt KNVB en behoudt licentie

07 jul 2009, 08:38
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2009, 08:38
Advertentie
In navolging van Fortuna Sittard blijft ook FC Eindhoven voor het betaalde voetbal behouden. De Brabanders dienden vorige maand een nieuwe begroting in bij de KNVB en hebben het groene licht gekregen van de bond. “We zijn ongelooflijk blij”, reageert algemeen directeur Edwin Huybers.

FC Eindhoven zat geruime tijd in de zogenaamde Categorie I en lang werd gevreesd voor het voortbestaan van de club. In januari leek de KNVB de proflicentie te gaan afpakken, maar de nieuwe cijfers van Eindhoven hebben de bond alsnog overtuigd. De nieuwe begroting is zelfs zo goed dat de club vanuit de gevarenzone promoveert naar Categorie II. Het voortbestaan van de club is niet langer in gevaar.

“Hier hebben we lang voor gevochten”, reageerde Huybers in Voetbal International. “We hebben een behoorlijke verbetering van onze schuldenpositie gerealiseerd en onze bedrijfsvoering zal er opgericht zijn gezond te blijven. We zullen nu niet ineens drie spelers gaan aantrekken, maar het is wel fijn dat we niet steeds meer verantwoording hoeven afleggen en toestemming aan de KNVB voor uitgaven hoeven vragen. Dit zorgt voor veel rust in onze organisatie.”
Bezig met laden …