FC Eindhoven steekt Helmond Sport voorbij na zege op SC Cambuur

Erik van Dam19 nov 2010, 21:38
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2010, 21:38

FC Eindhoven heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Helmond Sport bij RBC Roosendaal (2-1), vrijdagavond. De Brabanders traden thuis aan tegen SC Cambuur-Leeuwarden en wonnen met 3-0. Alle doelpunte vielen na de rust. Met de driepunter stijgt Eindhoven naar plaats vier. Cambuur speelde de complete tweede helft met tien na rood voor Zdenko Kapralik.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis vervulde een belangrijke rol bij de zege voor de thuisclub. Hij hield Eindhoven-middenvelder Jens van Son de hand boven het hoofd na een stevige overtreding op Paul Beekmans, maar deelde later die helft wel rood uit aan Kapralík, die zich vergreep aan een doorgebroken speler. Toch hadden de Eindhovenaren geruime tijd moeite om de wedstrijd, ondanks het numerieke overwicht, echt naar zich toe te trekken.

Kort na rust slechtte Ratko Vansimpsen de nulstand, door een prima voorzet binnen te koppen. Ruim twintig minuten later herhaalde hij zijn trefzekerheid en bracht hij de Friezen nog verder op achterstand. Met nog maar weinig tijd op de klok haalde Leon Kantelberg nog een derde maal de trekker over; hij zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug en verschalkte keeper David Meul.